Galleriet (samtidskunst)

Som skapt for kunst

Er det ikke utrolig hvordan mennesker kan forandre på ting? Hvordan vi får ting som virker helt fjerne, til å passe inn med akkurat det vi ønsker? Hvordan vi gjør små inngrep for å snu helt opp ned på ting? Hvem skulle ved trodd i begynnelsen av det 20. århundret at det gamle transformatorbygget ved Asker togstasjon skulle bli til et kunstgalleri? Det virker som tatt rett ut av en fantasi, men det er faktisk virkelighet. Det tok faktisk ikke mer enn et år å totalrenovere den vakre, historiske bygningen av murstein – vips, så var det et kunstgalleri der en falleferdig, slitt bygning hadde stått. Ikke nok med det, for transformatorstasjonen er jo som skapt for å være et kunstgalleri! De flotte, store vinduene slipper inn dagslyset fra morgen til kveld, mens de 6 meter høye takene skaper en unik atmosfære. Kunst krever en viss stemning, visse omgivelser som maner opp til dype tanker og følelser. Galleri Trafo passer perfekt inn i området, og understreker Norges streben etter et mer utbredt kulturlandskap. Det er bare å takke Tandberg Eiendom for totalrenoveringen de gjennomførte i det gamle bygget. De er tydelig kunstelskere, og har rådført seg med en rekke kunstfokuserte arkitekter før arbeidet begynte.

Kunstverksted

Dagens Galleri Trafo fokuserer på samtidskunst, og utstillingene varierer sterkt gjennom året. Her kan man finne alt fra billedkunst til prosjekter som fokuserer på lys og video. Moderne kunst ser veldig bra ut i de nyoppussede rommene – man glemmer straks at man er i et nesten hundre år gammelt bygg som absolutt ikke var ment for kunstutstillinger. Nå om dagen er Trafo Kunsthall en viktig del av nærmiljøet, og tiltrekker seg mye oppmerksomhet i media takket være de interessante utstillingene som foregår her. Blant annet kan man stadig vekk finne spennende kunstverksteder i bygget – ofte rettet mot barn og unge. Verkstedene sprer kjærligheten for maling, trykk, bilder og skulptur blant våre yngste, noe staten har bevilget nok av midler til. Hvis du har smårollinger i huset som viser tegn til kunstnerisk talent, vil Galleri Trafo bli en sentral del av deres liv. Følg med på kommende utstillinger, og merk av hvert kunstverksted for barn. Hit kommer nemlig ganske så kjente artister for å spre forståelse og interesse for samtidskunst, noe ungene dine kan dra inspirasjon fra.

Foredrag

Er du glad i kunst, vil du garantert finne spennende utstillinger i Trafo Kunsthall. Galleri Trafo byr på en stødig strøm av unike utstillinger, men det kan også være spennende å besøke ett av foredragene som holdes her. Med jevne mellomrom kommer nemlig både lokale og internasjonale kunstere hit for å snakke om kunst generelt og samtidskunst spesielt. Blant annet har man kunnet høre et foredrag om Edvard Munch og hans liv som kunstner. Her fikk man et innblikk i livet til den kjente norske kunstneren, noe som sikkert forandret måten man ser på hans mesterverk. Foredragene passer like godt til hobbykunstnere som til profesjonelle, samt til barn og unge. Som oftest er inngangen dessuten gratis, altså kan man stikke innom Trafo Kunsthall / Galleri Trafo så ofte man bare orker.

Kunstvandring

Kunst er så mye mer enn bare vakre malerier og interessante skulpturer. Det er en hel ideologi, en dyp, unik forståelse for verden vi lever i og følelsene som oppstår i våre sjeler. Om du vil fordype deg i kunst og prøve å vekke din indre kunstner, er det kunstvandringene i Asker som bør være lokkende. Gjennom året har man nemlig en rekke slike vandringer, og de aller fleste av dem begynner med et foredrag i Asker bibliotek før man spaserer videre til Trafo Kunsthall. Ofte er det kunstnerne selv som inviterer til vandring – med en dypere forståelse for deres meninger og personlighet vil man få et nytt syn på kunsten de skaper.

Privacy Policy