Presse/media

Siden den beskjedne åpningen av Galleri Trafo i 2006, har kunsthallen figurert i en rekke nyhetsaviser og magasin. Det er flere grunner til dette – spesielt har det å gjøre med den fornyede satsingen på kunst vi har sett i Norge det siste tiåret. Kunst er i fokus, og kunstlandskapet i Norge er under konstant utvikling. Det legges mer press på galleriene til å invitere utstillinger fra både fjern og nært, samtidig som lokale kunstnere får mer statlig støtte til å gjøre det de gjør. Dermed har også mediene sperret opp øynene for den raskt voksende interessen rundt kunst her i landet. Trafo Kunsthall har vært med på en rekke spennende artikler de siste årene – ikke bare i spesielle kunstmagasin som Billedkunst og Kunstkritikk, men også i mer utbredte aviser som Klassekampen og Budstikka. Den nyoppussede kunsthallen i Asker trenger all oppmerksomhet den kan få, slik at man slipper å høre om økonomiske problemer noen gang igjen, slik vi gjorde i 2011.

Mye diskusjon

Det har blitt diskutert utrolig mye rundt Trafo Kunsthall, nesten helt siden det historiske bygget åpnet opp sine dører på nytt etter totalrenoveringen. Siden dess har debattene bredt seg ut, og takket være den enorme støtten fra både regionale og nasjonale kunstnere, samt den gigantiske innsatsen fra menneskene som driver Galleri Trafo, virker det som at man går lyse tider i møte. Først kom nyåpningen i 2011 – denne ble dekket av en rekke nasjonale nyhetsaviser, samt magasinet Billedkunst og flere andre. Året etter ble det holdt en stor debatt rundt Trafos fremtid i Asker kulturhus. Debatten foregikk i hele syv timer, og til slutt ble det bestemt å gjøre alt for å dekke behovet for visningssteder rundt samtidskunst. To nye utstillingsrom ble bygget, der det ene ble til et prosjektrom. Samtidig begynte salgene (omsetningen av kunst) å vokse markant.

Salgsrekorder

Rekorden fra 2008 har fortsatt ikke blitt slått, men galleriet har stadig solgt kunst for over en million kroner de siste årene. Dette har heller ikke gått forbi mediene, selvfølgelig. Dessuten har den lokale støtten økt betydelig – Akershus kommune gir nå en halv million kroner i årlig økonomisk støtte til kunsthallen. Det er også viktig å påpeke at Trafo selger kunst som varmt hvetebrød. Allerede i 2015 solgte de fem ganger så mye kunst som Asker kunstforening! Det er fortsatt kun en tidel av det Bærum kunstforening omsetter, men for en såpass ny kunsthall er dette banebrytende.

Kulturelt fyrtårn

Fylkeskommunen har foreslått at Trafo Kunsthall blir det regionale fyrtårnet innen kunst i årene som kommer, noe som speiler seg i utkastet for Kommuneplanen frem til 2026. Økt støtte, mer dekning i presse og media, hyppigere utstillinger og flere besøkende – det er det som venter vår elskede kunsthall. Galleri Trafo vil dermed bli en unik kulturinstitusjon i Asker der det produseres kunst og kultur med plass til et stort publikum.

Kunsthall i tre deler

Nå om dagen består Trafo Kunsthall av tre deler – Kuben, Kunsthallen og Prosjektrommet. Her finner du nye utstillinger hver måned, og mediene er alltid velkomne til å dekke det spennende galleriet. Det siste året har Galleri Trafo blitt dekket av magasinene Billedkunst og Kunstkritikk flere ganger, spesielt når det var duket og klart for utstillingen «Versus en», som fikk meget gode tilbakemeldinger fra alle hold. Her fikk man se en original, spennende blanding av videokunst, modernistisk skulptur og malerier av lokale kunstnere. Ofte foregår utstillingene på tvers av de tre delene i Kunsthallen, men fra tid til annen vil du kunne begi deg ut på en unik reise i kunstens verden der hver av delene byr på noe eget. Ta turen innom Galleri Trafo og se selv!

Privacy Policy